Utorak 28.05.2013.
21:09 >> 21:25h
BETA

Plej-of Super lige: Partizan pregazio Vojvodinu

Podesio nišanske sprave: Davis Bertans
 

U finale plej-ofa domaćeg šampionata plasiraće se ekipa koja prva stigne do dve pobede, a druga utakmica ove serije igra se u četvrtak u Novom Sadu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Davis Bertans koji je postigao 22 poena, dok je Dejan Musli ubacio 13 poena.

U gostujućoj ekipi najbolji su bili Nikola Marković sa 11 postignutih poena i Dragan Zeković, koji je ubacio 10 poena.

Partizan je do prve pobede u plej-ofu došao teže nego što su navijači očekivali, uz brojne greške obe ekipe, ali i u neobično tihom i polupraznom Pioniru, u koji je do kraja meča došlo zvaničnih 3.000 ljudi.

Timovima su na početku trebala dva minuta da bi postigli koš, a bila je to trojka kapitena Vladimira Lučića. Crno-beli su prvoj deonici stekli sedam poena prednosti, 11:4, ali je Vojvodina uspela da izjednači na 14:14 i da se drži u igri. Partizan je igrao čvrsto u odbrani, tako da su gosti morali da se potrude za svaki poen, a najviše se istakao Nikola Marković, koji je u prvoj četvrtini postigao šest poena.

Vojvodina je početkom druge četvrtine izjednačila na 21:21, ali je tada Partizan napravio seriju od 19:2 i stekao ubedljivu prednost od 40:23. U tim trenucima se isticao Bertans sa dve trojke, dvojkom i blokadom, a pomagao mu je i Dejan Musli.

Kada je delovalo da je Partizan ušao u ritam i da utakmica neće imati neizvesnot, Vojvodina je stegla odbranu i zadržala je domaći tim bez poena u poslednja tri minuta prvog poluvremena. Novosađani su poenima Marka Boltića, Ognjena Kužete i Nikole Markovića zadržali 11 poena zaostatka, 40:29.

Posle dva pogođena penala Đorđa Gagića u drugom poluvremenu, Vojvodina je poenima Mileta Ilića i Boltića uspela da smanji na 43:35, pošto Partizan ukupno sedam i po minuta nije uspeo da postigne poene iz igre, već samo tri sa penala Gagića. Ofanzivno mučenje crno-belih prekinuo je trojkom Bogdan Bogdanović,
a onda se razigrao i Musli u reketu, i tada je Partizan konačno počeo da pogađa, da bi do kraja poluvremena stekao velikih 24 poena prednosti, 66:41 i praktično tada prelomio meč.

Trener gostiju Siniša Matić dobio je na početku poslednje četvrtine tehničku grešku zbog prigovora, ali njegova ekipa nije uspela da se trgne ni da ozbiljnije zapreti jedanaestostrukom uzastopnoom šampionu Srbije.

Trener Partizana Duško Vujošević dao je do kraja meča šansu i Branislavu Đekiću i Mihajlu Andriću, koji su uz pomoć mladog Nikole Milutinova i Gordića priveli meč kraju.

2024 © - Vesti online