Utorak 28.05.2013.
18:38
mozzartsport.com

Mihajlović: Nikada neću dati otkaz!

Na pobedu u Belgiju: Siniša Mihajlović, selektor Srbije
 

Reprezentacija Srbije počela je okupljanje u Staroj Pazovi pred verovatno i odlučujući meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu - susret sa Đavolima iz Belgije.


Selektor Siniša Mihajlović trenutno na raspolaganju ima 16 igrača i tri golmana, a do 2. juna očekuje se dolazak Zdravka Kuzmanović (produženi odmor zbog rođenja ćerke), Branislava Ivanovića, Nevena Subotića i Antonija Rukavine.


I dok mnogi otpisuju Orlove pred susret koji bi, u slučaju neuspeha, značio i definitvan oproštaj od mesta koje vodi u baraž, Mihajlović ne klone duhom i sa dosta optimizma iščekuje duel sa Belgijancima.
"Bez obzira protiv koga igramo mi ćemo igrati napadački, to su naši principi i od toga ne odstupamo, iako je Belgija najbolja u našoj grupi", započeo je konferenciju za štampu selektor Srbije.


Na konstataciju prisutnih novinara da će opasnost po naš gol dolaziti sa svih strana, iz odbrane, veznog reda i napada, Mihajlović je rekao sledeće:
"Ako tako gledamo onda bolje da ostanemo kod kuće. Svakako da njihova imena unose respekt, ali videli smo da možemo sa njima. Skoro 60 minuta na Marakani odigrali smo odlično, a onda su oni jednom prešli centar i dali gol. Ako pogledamo kako smo igrali protiv Velsa i Škotske, Hrvatske u drugom poluvremenu, izuzev Makedonije, ja sam pozitivan i optimista".


Sigurno je da će obe reprezentacije imati veliku dozu pritiska na svojim leđima - Belgija bi pobedom obezbedila prvo mesto u grupi, dok bi neuspeh Orlova značio i konačni oproštaj od kvalifikacija i mesta na Mundijalu.


"Mi smo otpisani praktično pre početka kvalifikacija, takva je atmosfera vladala od samog početka. Ako izgubimo sigurno ispadamo, to je jasno. Oni će želeti da pobede i domognu se prvog mesta kako bi izbegli baraž. Međutim, uopšte ne razmišljam u tom smeru da će ovaj meč biti opušten za moje igrače", objasnio je Mihajlović.


On je na kraju istakao da ne planira da podnese otkaz na mesto selektora, čak i ako Srbija izgubi od Belgije.
"Neću dati otkaz, to nikada nisam uradio. Ja imam ugovor do juna sledeće godine, ali praktično već će sve biti odlučeno u decembru. Nikada mi nije palo na pamet da dam otkaz. Meni je čast što sam selektor, bez obzira na sve i tako će biti i za deset godina", zaključio je Mihajlović.

2024 © - Vesti online