Utorak 28.05.2013.
16:14
Beta

Vučić: Bez brige, sporazum je statusno neutralan

Uskoro sastanak sa kosovskim Srbima: Aleksandar Vučić
 

"U tim sporazumima ima stvari koje nam idu u prilog i ima stvari koje nam ne idu u prilog, biće i teških stvari koje moramo da preduzmemo, ali mislim da nije bilo moguće bolje u ovom trenutku i mislim da sve što smo radili uradili smo zbog opstanka, napretka i budućnosti Srbije. Nisam imao ni straha da to sve saopštim ni Srbima na Kosovu", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade je još rekao da će u toku ove nedelje biti održan sastank sa kosovskim Srbima.

Vučić je naveo da neće da komentariše predlog o zamrzavanju plata u javnom sektoru dok Vlada Srbije ne bude o tome donela odluku i dodao da ostaje pri stavu da TV pretplata treba da bude ukinuta. Tome se protivi ministar finansija Mlađan Dinkić.

Vučić, koji je i ministar odbrane, rekao je tokom posete "Slobodi" u Čačku da će država pomoći vojnu industiju u Srbiji, ali da će i kontrolisati način na koji će te fabrike trošiti sredstva. Vučić je istakao da je namenska industrija "motor" industrije Srbije.

On je u vojnoj kompaniji Sloboda, koju je posetio sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, prisustvovao otvaranju novog pogona za kompletiranje municije.

2024 © - Vesti online