Sreda 29.05.2013.
08:00
Luxlife

Kuda za vikend? U Rovinj!

Rovinj - savršeno romantično odredište
 

Grad Rovinj je savršeno odredište za sve vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su prošla. Zbog malog prostora, kuće su zbijeno građene, ulice uske i trgovi mali, još i danas nedirnuti modernim urbanizmom.

S morske strane, grad je zaštićen visokom stenovitom obalom i zidovima kuća izgrađenim na liticama, a prema kopnu čvrstim bedemima.

Gradom dominira barokna crkva Sv. Eufemije, sa čijeg visokog tornja (60m) puca pogled
 

Gradom dominira barokna crkva Sv. Eufemije, sa čijeg 60 metara visokog tornja puca pogled na sivo – crvene krovove i dimnjake, ulice i trgove, luku i pristanište s brodovima i barkama, marinu s jahtama.

Ovde su i jedinstvena starogradska jezgra, 67 km duga obala, 2.289 ha zaštićenih zelenih površina i uređena park šuma, 16 ostrva, ostvaca i hridi, koji čine ovaj grad jedinstvenim. Njegovu lepotu su posebno cenili umetnici koji su na ovom mestu slikali najlepše motive i izlagali ih na Grisiji – ulici umetnika.

Rovinj je mesto koje pruža nebrojene mogućnosti – šetnje predivnom prirodom, bavljenje sportskim i zabavnim aktivnostima, jedrenjem, ronjenjem, climbingom, biciklističkim vožnjama, zatim otkrivanje skrivenih lepota, kulturnih starina, arheoloških nalazišta, kulinarskih specijaliteta, a sve to povezano je sa boravkom u visokokvalitetnim hotelima, turističkim naseljima i kampovima koji pružaju brojne mogućnosti za ugodan odmor, uživanje u pogodnostima velnesa, poslovne susrete i sportske aktivnosti.

2024 © - Vesti online