Utorak 28.05.2013.
12:54
Mondo

Pank spektakl uz "Green Day" i "Hladno pivo"

Kakav "Green Day" spektakl na Ušću
 

Nakon uvertire bendova Atheist Rep i Superhiks, na scenu su izašli članovi benda Hladno Pivo, koji su zadali domaći zadatak mnogim bendovima, jer je njihova svirka bila odlična! Iako nije bilo dovoljno vremena da predstave sav svoj opus, hrvatski bend je "razvalio" ekipu koja se "nacrtala" na ogradi u fan pitu.

"Green Day" je obećao "rokanje" i ispunio je svoje obećanje. Svirali su dva i po sata, sve same svoje najveće hitove. Bend je na scenu prvo poslao "Zeca", maskotu koja se valjala po sceni, a onda poručio prisutnima da će svirati celu noć! Skoro da je tako i bilo. Bili je u tom trenutku okrenuo mikrofon ka bini i pustio publiku da peva.

I u sledećoj numeri "Know Your Enemy" dozvolili su publici da učestvuje. Armstrong je zatražio da neko iz fan pita dođe na scenu i pomogne mu. Devojka koju je izveo, potrčala mu je u zagrljaj, otpevala deo refrena zajedno sa njim i ostalim članovima benda, a zatim se zatrčala i bacila nazad u publiku, koja je spremno dočekala. Čulo se sa bine "Volimo te Beograde, podivljajte! Ruke u vis", a prvi redovi su kao omađijani slušali.

Definitivno je najbučnije bilo kada su zapevali pesmu "Stop When The Red Lights Flash", jer je srpska zastava "završila" na Bilijevim ramenima. Mahao je njome, a publika je vrištala. Potpuno ludilo je nastalo kada su najavili da će svirati skoro sve stvari sa trećeg albuma iz 1994. godine ("Dookie").

"Ovo prvi put radimo u svojoj karijeri! Nikada do sada nismo svirali ceo album!", poručio je Bili.

Nizali su se hitovi "Welcome to Paradise", "Longview", "Basket Case", "She"... dok su se matori pankeri prisećali svojih srednjoškoskih dana, neki novi klinci su pored pravili šutku.

Malu pauzu su napravili, svojevrsnom predstavom pevajući "Satisfaction" od "Stonsa" i "Hey Jude" od The Beatles u ležećem položaju.

Momci iz Kalifornije su posle dva sata svirke izašli na bis i odsvirali "American Idiot" i "Brutal Love", što je malo "spustilo ritam" ovoj žestokoj noći koju su nam Green Day poklonili.

2024 © - Vesti online