Utorak 28.05.2013.
11:11
Vesti, Beta

De Laurentis: Benitez je lider!

Velika očekivanja: Rafa Benitez i Aurelio De Laurentis
 


"Benitez mi je rekao da jedva čeka da upozna tim sa kojim će sarađivati, kao i Napulj i dijalekt kojim se ovde priča. On je čovek sa velikim međunarodnim iskustvom. Lider. Dobrodošao Rafa (Benitez)", napisao je Aurelio De Laurentis na svom Tviteru.

U Interu se nije proslavio

Benitez će tako drugi put u karijeri predvoditi jedan od italijanskih klubova, pošto je 2010. na šest meseci bio šef stručnog štaba Intera, gde se nije proslavio i ubrzo otišao.

Iako još uvek zvanično nisu objaveljni detalji ugovora, italijanski mediji spekulišu da je 53-godišnji Benitez potpisao dvogodišnji ugovor sa Napolijem, kao i da će po sezoni zarađivati 3,5 miliona evra.


Napoli je ove sezone u Seriji A zauzeo drugo mesto, pa će se tako naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona.


Benitez je u novembru prošle godine preuzeo londonski Čelzi, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone. On je sa "plavcima" 15. maja osvojio Ligu Evrope u finalu protiv Benfike na AmsterdamAreni, kad je gol odluke postigao naš Branislav Ivanović.

Prema pisanju britanskih medija, Čelzi će u narednoj sezoni predvoditi Žoze Morinjo, koji je prošle nedelje sporazumno raskinuo ugovor sa madridskim Realom.

Rafael Benitez je najveće uspehe u karijeri imao kao trener Valensije, sa kojom je dva puta bio prvak Španije i sa Liverpulom, sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

2024 © - Vesti online