Ponedeljak 27.05.2013.
21:03
telegraf.rs

Božović na molitvenom doručku Tačiju pričao o zločinima Albanaca nad Srbima

Božović, koji je prisustvovao Nacionalnom molitvenom doručku na lični poziv predstavnika Senata i Kongresa, pred Hašimom Tačijem i Jahjagom izneo je sve podatke o stravičnim zločinima nad Srbima i srpskim crkvama i manastirima, što se njima nije svidelo, navodi ''Telegraf.rs''.

Molitveni doručak na Kosovu

Na skupu su, kako saznajemo, osim predstavnika Vlade Srbije, učestvovali i članovi vlada Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Grčke, BiH, kao i kongresmeni iz SAD.

''Božović, kada je izašao za govornicu počeo je svoje izlaganje rečima: 'Ja kao hrišćanin koji veruje u Hrista i koji je vernik, iako je sve ovo u dobrom duhu koji je ozvaničen postizanjem sporazuma Beograda i Prištine, ne mogu da lažem i da ne pomenem paljenje srpskih svetinja, kao i progon Srba na Kosovu i zločine nad njima'. Zatim je Božović nabrojao sve porušene i popaljenje svetinje i ukazao na sve zločine'' izjavio je neimenovani izvor za taj portal.

Ovakav govor srpskog državnog sekretara “na nož” su dočekali albanski mediji na Kosovu i Metohiji koji osudili ovakav govor i optužili Božovića za raspirivanje uzavrelih strasti.

Vladimir Božović kaže potvrdio je za ''Telegraf ''da je bio na molitvenom doručku na poziv američkih kongresmena, ali nije želeo da komentariše saznanja portala.

''Istina je, bio sam na molitvenom doručku, ali ne bih želeo da komentarišem moj govor i šta sam tom prilikom rekao. Najmanje želim da odgovaram na oštre prozivke albanskih medija'', ističe Božović.

Na molitvenom doručku on se sastao i sa Srbima, članovima Samostalne liberalne stranke, koje je pre nekoliko dana premijer Srbije Ivica Dačić nazvao “Tačijevim Srbima”.

''Nije bilo lako pre osam godina, kada sam zajedno sa svojim političkim prijateljima formirao partiju koja je od početka zastupala politiku pomirenja i suživota na Kosovu, politiku dijaloga i mira. Uz veru prema Bogu i njegovu pomoć, evo sada posle osam godina, najbolja moguća poruka ispravnosti i istrajnosti takve politike jeste postignuti dogovor izmedu Prištine i Beograda'', rekao je Petrović, čiji je govor ispraćen aplauzom prisutnih.

2024 © - Vesti online