Ponedeljak 27.05.2013.
15:39
Beta

Ubistvo odbojkašice: Pronađeno telo Ingrid Viser!

Rekorderka: Ingrid Viser je za reprezentaciju Holandije igrala 514 utakmica
 

Španska policija pronašla je danas tela legendarne holandske odbojkašice Ingrid Viser i njenog partnera, koji su se vodili kao nestali od sredine maja.


Prema navodima španskih i holandskih medija, policija je pronašla njihova tela u plitkom grobu pored puta. Viserova, koja je imala 35 godina, i njen partner Lodevejk Severin čekirali su se 13. maja u hotel u Mursiji, a nedugo potom su nestali.


Njihov iznajmljen automobil pronađen je devet dana kasnije na ulicama Mursije.

Nestanak odbojkašice je izazvao veliku pažnju u Holandiji, tako da su brojni volonteri izašli na ulice Mursije sa fotografijama Viserove i njenog 57-godišnjeg partnera, raspitujući se za njihovu sudbinu.

 

Plakat: Svi su ih tražili po Mursiji

Policija se nije zvanično oglasila, ali su španski mediji navelii, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je u pitanju ubistvo i da su uhapšene dve osobe zbog toga.


Ingrid Viser je sa 514 nastupa za Holandiju rekorderka u svojoj zemlji. Ova 1,91 metara visoka srednja blokerka debitovala je za reprezentaciju 1994, sa 17 godina. Samo godinu dana kasnije bila je u mladom timu koji je neočekivano osvojio Evropsko prvenstvo.


U reprezentaciji je potom igrala sve do kraja neuspešnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. U klupskoj karijeri je nastupala u Španiji, Nemačkoj, Holandiji.

2024 © - Vesti online