Ponedeljak 27.05.2013.
18:53
index.hr

GMO kukuruz je otrovan i beskoristan!

Prema istraživanju ne samo da nema ničeg dobrog u GMO kukuruzu, nego ima mnogo, mnogo lošeg
 


Uporednu analizu i istraživanje (pod nazivom The Corn Comparison Report) dostavila je organizacija Profit Pro, a objavilo udruženje “Majke širom Amerike“ (Moms Across America), koje se bavi podizanjem svesti o opasnostima genetski modifikovane (GM) hrane. Analizirana su oba tipa kukuruza u količini od oko 27 kilograma.


Opasnost GM kukuruza je, ističe se u istraživanju, dvostruka. Prvi aspekt odnosi se na činjenicu da je "pravi" kukuruz mnogo nutritivno bogatiji od genetski modifikovanog. Tako se ističe da pravi kukuruz ima čak sedam puta više mangana, skoro 438 puta (!) više kalcijuma, 56 puta više magnezijuma i 16 puta više kalijuma od genetski modifikovanog. Tako osiromašen kukuruz gubi lekovita svojstva i ulogu zdrave namirnice po kojoj je poznat.


Druga poražavajuća činjenica su visoke razina formaldehida i glifosata. Formaldehid je kancerogeni otrovni plin topljiv u vodi, a glifosat je otrovni herbicid. Prema istraživanju, u genetski modifikovanom kukuruzu, na milion čestica nađeno je 200 čestica formaldehida, a u normalnom kukuruzu nijedna. Glifosata je u GM kukuruzu pronađeno 13 čestica na milion, a u pravom kukuruzu opet nijedna. Kako se ističe u tekstu, ovakve količine formaldehida i glifosata dokazano su opasne i otrovne.

2024 © - Vesti online