Ponedeljak 27.05.2013.
16:37
Beta

Maloletnici u 2012. počinili 77 krivičnih dela

Foto: Ilustracija

Osim krađa, kojih je prema podacima policije bilo ukupno 49, maloletnici su činili i razbojništava, nanosili teške telesne povrede, bilo je krivičnih prijava zbog silovanja i nasilničkog ponašanja, zlostavljanja i mučenja, kao i nasilja u porodici. Načelnik policijske uprave u Valjevu Predraga Đajića rekao je da je 17 krivičnih prijava podneto zbog "dešavanja na sportskim manifestacijama" i da su sudovi izrekli devet pravosnažnih presuda kojima je maloletnicima izrečena mera zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.

Đajić je dodao da se prate aktivnost dve "organizovane navijačke grupe" između ostaloga i zbog toga što je uočeno da su "maloletna lica u tim grupama sklona izvršenju krivičnih dela", pa su aktivnosti policije koordinirane sa tužilaštvima i Centrom za socijalni rad.

On je istakao da su veoma mali broj krivičnih dela maloletnici izvršili u školi ili u blizini škole i dodao da se se droga maloletnicima najčešće prodaje u diskotekama, kafićima i parkovima. U svom preventivnom radu Policijska uprava u Valjevu je u 2012. godini odrzala 67 predavanja za učenika valjevskih škola uz apel da roditelji ispune svoje obaveze.

2024 © - Vesti online