Ponedeljak 27.05.2013.
14:57
Beta

"Vlada neće odustati. Srbi sa severa da redefinišu ciljeve!"

Očigledno je da Srbi sa severa ne mogu da promene Vladu"
 

Oliver Ivanović je dodao da od Vlade treba tražiti garancije da će Srbi na Kosovu biti tretirani kao svi građani Srbije, da će imati njene lične karte i državljanstvo.

"Kao i da dobijemo garancije da na diplomama naše dece koja završavaju osnovne i srednje škole i fakultete, neće pisati 'Kosovo Republika', nego će diplome biti iste kao do sada ili diplome neće imati nikakvu republiku u nazivu", rekao je Ivanović i izrazio nadu da će Srbija sačuvati institucije u zdravstvu, školstvu, socijalne institucije.

"Što se tiče policije, pravosuđa i lokalne samouprave, to je druga stvar, ali ili ćemo s našom državom, ili ćemo bez nje. Logično je da s našom državom možemo lakše, bolje i uspešnije da se izborimo s problemima", rekao je Oliver Ivanović.

"Ljude posebno interesuje opstanak radnih mesta jer nema alternativa: ili ćemo raditi u državnim institucijama i u privredi koja postoji, ili ćemo tražiti radno mesto van pokrajine, a to znači iseljavanje što bi moglo da ima opasne posledice", ukazao je Ivanović.

2024 © - Vesti online