Ponedeljak 27.05.2013.
11:42
Mozzartsport

FSS U ŠOKU: Žalićemo se FIFA, UEFA i Bajernu zbog Šaćirija!

Sporna zastava: Klaudio Pizaro sa peharom i Džerdan Šaćiri (prvi zdesna)

Fudbalski savez Srbije danas će poslati žalbu organima Evropske fudbalske federacije (UEFA) zbog toga što je dozvolila fudbaleru Bajerna Džerdanu Šaćiriju da prilikom dodele medalja i primopredaje pehara Lige šampiona nosi zastavu nepriznate države Kosovo.

Reprezentativac Švajcarske rodom iz Gnjilana nije našao svoje mesto u postavi Bajerna u velikom finalu, ali je svoju ulogu odigrao nakon meča. Šaćiri je iskoristio neopreznost oficijelnih lica na Vembliju i najznačajniji fudbalski događaj pretvorio u političku promociju takozvane države Kosovo.

Šaćiri je pred ogromnim auditorijumom na leđima nosio spojene zastave Kosova i Švajcarske, imajući u vidu da je rođen u Gnjilanu, ali se još kao dete preselio u Švajcarsku. Profesionalnu karijeru je počeo u Bazelu, u klubu u kome je prošao sve mlađe selekcije, a prošlog leta je kao velika zvezda švajcarske lige prešao u redove Bajerna.

Bajern morao da reaguje: Tomislav Karadžić
 


"Svi smo bili zatečeni kada smo videli da je Šaćiri spremio zastavu. Ne znam kako su mu dozvolili da je iznese, ali znam sigurno da tako nešto nema pravo, i da se ova vrsta političkih promocija kosi sa statutima UEFA. Kosovo je nepriznata država i od strane Ujedinjenih nacija i od strane FIFA, tako da na ovo gledamo kao na veliki propust organizatora. Ubeđen sam da je u pitanju lični čin koji čak nema veze ni sa privremenim fudbalskim organima na Kosovu. Mi ćemo danas uputiti žalbu i na adresu UEFA i FIFA, ali i na adresu Bajerna, jer smatramo da su i oni morali da reaguju i spreče Šaćirija", jasan je Karadžić u razgovoru za Naše novine.

2024 © - Vesti online