Ponedeljak 27.05.2013.
13:02
Telegraf

Uskoro bus-plus karta za ceo dan

Pre nego što dođu nove karte biće više kontrolora u autobusima

Letnja turistička sezona uskoro počinje, a očekuje se da će u srpsku prestonicu kao i svake godine doći više od 600.000 posetilaca. Nepostojanje vremenske, odnosno dnevne karte za gradski prevoz predstavlja veliki nedostatak jer turisti koji bi hteli da obiđu bar tri beogradska simbola, Avalu, Kalemegdan i Adu Ciganliju, moraju da promene bar osam linija gradskog prevoza! Ova tura košta ih oko 600 dinara, pod uslovom da kupe papirnu nepersonalizovanu karticu, ili mnogo više ukoliko prevoz plate u vozilu.

Osim za turiste, dnevna karata potrebna je i mnogim Beograđanima, koji da bi obavili neki posao ili "obišli krug" od lekara opšte prakse u Domu zdravlja do specijaliste u Kliničkom centru.

"Promene u sistemu naplate nisu predviđene, ali se razmatra mogućnost povećanja broja kontrolora u narednom periodu. U pripremi je uvođenje vremenske karte. Planira se uvođenje 'presedačke' i dnevne karte koje su se pokazale kao najpotrebnije i za koje vlada najveće interesovanje građana. O njihovom uvođenju i početku primene građani će biti blagovremeno obavešteni", rekli su u Direkciji za javni prevoz.

O najavljenim novinama kada je reč o dopunjavanju, kažu da bi se omogućila dopuna kartica putem interneta i mobilnih telefona, trenutno se radi na tehničkim i softverskim rešenjima u cilju prilagođavanja sistema za tu namenu.

2024 © - Vesti online