Nedelja 26.05.2013.
13:20
BETA

Ana Ivanović u drugom kolu Rolan Garosa

Uspešna na početku Rolan Garosa: Ana Ivanović
 

Ivanovićeva, 14. teniserka sveta, potpuno je dominirala u prvom setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i za manje od pola sata je povela u meču.

Martićeva je mnogo bolje zaigrala u drugom setu. U četvrtom gemu je napravila brejk i posle osvojenog gema na svoj servis je povela sa 4:1. Posle toga su obe osvajale gemove na svoj servis. Srpska teniserka je imala brejk loptu u devetom gemu, ali je nije iskoristila, pa je Martićeva izjednačila na 1:1.

Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine je dominirala na terenu, osvojila je pet uzastopnih gemova i povela sa 5:0 u trećem setu. Kada se činilo da će lako da osvoji treći set, Ivanovićeva je vezala nekoliko grešaka, u tri gema je propustila četiri meč lopte, pa je hrvatska teniserka smanjila na 3:5.

Ivanovićeva je u devetom gemu, na svoj servis, iskoristila petu meč loptu, pošto je protivnica poslala loptu u aut i uspela je da pobedi posle nešto manje od dva sata igre.

Ivanovićeva će igrati u drugom kolu protiv bolje iz duela Šanel Šipers iz Južne Afrike i Francuskinje Matilde Johanson. Ivanovićeva je do sada dva puta igrala sa 94. teniserkom sveta Johanson i oba puta je pobedila, poslednji put prošle godine na turniru u Madridu kada je bilo 6:4, 6:1. Srpska teniserka je igrala samo jednom sa Šipers, 60. igračicom na rang listi, ove godine na turniru u Madridu i zabeležila je pobedu 6:2, 6:2.

2024 © - Vesti online