Nedelja 26.05.2013.
09:23
P. Živković - Vesti

Ovacije Lučiću, Boston i Pitsburg u finalu Istoka

Spremni za finale: Trener Klod Žulijen sa hokejašima Bostona na tajm-autu
 

Njujork Rendžersi su odolevali samo u prvoj trećini, kad su stigli i do prednosti golom Dena Đirardija u situaciji sa igračem više. U nastavku meča Bruinsi su napadali gol Henrika Lundkvita rešeni da na svom ledu završe polufinalnu seriju. Blistao je dvostruki strelac Gregor Kempbel, dok je Krug bio strelac jednog gola. Odličnu partiju pružio je i Srbin Milan Lučić, koji je u nekoliko navrata ozbiljno pretio Lundkvistu, ali je prave ovacije dobio u prvoj trećini kad je maestralno pred svojim golom zaustavio prodor Zukarela. U timu Bostona vredi izdvojiti i odličnog golmana Tuku Raska, koji je imao 28 intervencija. Boston je slavio sa 4:1 u pobedama.


U Pitsburg, domaći "pingvini" su u atraktivnoj utakmici pregazili Otavu Senatorse sa 6:2 i u velikom stilu se plasirali u finale Istoka, takođe ukupnim rezultatom 4:1 u seriji. Trio Nil-Letang-Malkin bio je veoma raspoložen za igru, pa odbrani kanadskog tima nije bilo spasa. Nil je postigao tri gola, uz jednu asistenciju, dok je učinak od gola i dve asistencije imao Letang. Skor "jedan plus jedan" imao je u svojoj statistici Malkin. Milan Mihalek i Kajl Taris spasli su čast Otave na oproštaju od ove sezone.

Na Zapadu, Čikago Blekhoksi su na svom ledu pobedili Detroit Red Vingse sa ubedljivim rezultatom 4:1 i tako ostali u borbi. Ekipa iz "grada vetrova" smanjila je rezultat na 3:2 u seriji. Endrju Šo je postigao dva gola, jedan je dodao Džonatan Tjuz, dok je strelac prvog gola na utakmici bio Brajan Bikel. Čast Detroita spasio je Danijel Kliri.

2024 © - Vesti online