Subota 25.05.2013.
22:46
BETA

Vujošević: Kupljen glas za Bojićevu smenu

Sve mu je jasno: Duško Vujošević, trener Partizana
 

"Drago mi je što utakmica nije imala rezultatski značaj, jer ne bih bio srećan da smo odlučivali o tuđoj sudbini. Za tri dana počinje plej-of i bilo je važno da se odigra dobro, da se ne bi kvarila atmosfera, ali i da se izbegnu povrede", rekao je Vujošević novinarima.

Partizan je pobedio Radnički sa 91:79 u poslednjem kolu Superlige Srbije. Crno-beli su već obezbedili prvo mesto, a Radnički neće igrati u plej-ofu.

"Bilo je lepih i dobrih poteza. Radnički ima mnogo igrača koji šutiraju za tri, često igraju sa niskom postavom, što stvara problem. Igra bez imperativa je njima učinila šut lakim i nije bilo lako dobiti. U tom smislu sam zadovoljan, jer spremni dočekujemo plej-of", rekao je Vujošević.

Najviše vremena provedeno je na komentar smene direktora takmičenja Predraga Bojića. To je učinjeno u petak na sednici predsedništva klubova, bez prethodne najave. Vujošević je ocenio da je Bojić "u okviru svojih mogućnosti" dobro
obavljao svoj posao, jer je bio pod velikim pritiscima.

"Nisam pravnik, ali nigde nije pravno obrazloženo zbog čega je došlo do smene. Jednostavno, napravila se glasačka mašina, kupljen je taj jedan glas, verovatno određenim obećanjima. Čudna je i struktura tog direktorijuma. Čine ga predstavnici dva kluba koji ne igraju u Superligi", rekao je Vujošević.

Predstavnik Partizana jedini je bio protiv, dok Radnički nije glasao zato što nije imao svog stalnog predsednika. Za su bili Crvena zvezda, FMP, Vojvodina i predstavnik klubova Darko Jovičić.

"Partizan je bio protiv te smene principijelno, zbog toga što je odrađen na način kako je odrađeno, bez ikakvog pravnog razloga. Jednostavno je napravljena većina i ta većina bez ikakve druge motivacije radi šta hoće. Mislim da to nije pošteno i da ne vodi dobrim stvarima", rekao je Vujošević.

Trener Partizana istakao je da želi da na terenu u plej-ofu sve bude kako treba, iako novi direktor nije izabran "kako treba".

"Ako ne bude to radio, ako se pokaže da je ova smena znak nekog pritiska, demonstracija sile, pretnje šta može da se dogodi, nije to jedino što može da se desi. Nije to samo sa jedne strane...Ja, međutim, verujem u dignitet sudija", rekao je Vujošević.

Trener je, međutim, istakao da neće unapred donositi sudove, već će sačekati da vidi kako će novi komesar raditi i pozvao je sve da se koncentrišu na košarku.

2024 © - Vesti online