Subota 25.05.2013.
19:24
Beta

U Kumrovcu oko 7.000 Titovih poštovalaca

Na proslavi, koja se tradicionalno održava u tom gradu prisustvovao je i kineski ambasador u Hrvatskoj Shen Zhifei. On je u bivšem Spomen domu boraca i omladine otvorio izložbu Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva pod nazivom "Doživljaj Kine i zajedništva", prenosi Večernji list.

Okupljeni su nosili pionirske kape s petokrakom i crvene marame, Titove slike, jugoslovenske zastave s petokrakom. Povodom 121. rođendana doživotnog predsednika SFRJ sviralo se "Druže Tito mi ti se kunemo", "Sa Ovčara i Kablara" i "Druže Tito ljubičice bela", kao i Kozaračko kolo.

Ovogodišnja proslava bila je posvećena i 70. godišnjici zasedanja AVNOJ-a. Prema izveštajima lokalnih medija, u Kumrovec su došli tradicionalno i iz Slovenije, među njima i četa od 50 partizana s ratnim uniformama iz Novog Mesta.

Dolazak velikog broja ljudi pozdravio je načelnik Kumrovca Dragutin Ulama, a najviše su im se razveselili kumrovački ugostitelji i prodavci suvenira i knjiga, navode mediji. Takođe je najavljeno i osnivanje Nove komunističke partije Hrvatske.

2024 © - Vesti online