Subota 25.05.2013.
15:43
Vesti

Pao dogovor: Đurđević i Vitas stižu u Partizan!

Vraća se Humsku: Uroš Vitas u duelu sa Markom Šćepovićem


 

Uroš Đurđević i Uroš Vitas mogli bi da budu prve novajlije Partizana u letnjem prelaznom roku!


Čelnici crno-belih i Rada dogovorili su da tandem mladih reprezentativaca pređe u Humsku ulicu, čime bi počela najavljena rekonstrukcija tima pred pokušaj još jednog plasmana u Ligu šampiona.

Komšijska saradnja
Partizan i Rad su poslednjih godina često sarađivali, pa su sa Banjice na Topčidersko brdo otišli Miloš Bogunović, Brana Ilić, Vladimir Jovančić, Nemanja Kojić i Predrag Luka, dok su su u suprotnom smeru završavali Nenad Brnović, Aleksandar Kosorić, Branislav Jovanović...

Dobri poslovni odnosi šestostrukog uzastopnog šampiona i prvog čoveka "građevinara" Ranka Stojića zimus su rezultirali transferima Predraga Luke i Nemanje Kojića, a četiri meseca kasnije njihovim stopama će verovatno krenuti još dvojica fudbalera iz talentovane čete trenera Marka Nikolića.


Napadač Uroš Đurđević, koji predstavlja jedno od otkrovenja sezone u Superligi, napunio je 2. marta je 19 godina, a već je odigrao 21 utakmicu u ovom prvenstvu i postigao osam golova, po nepisanom pravilu odlučujućih.

Vitasa bio u Partizanu,

ali ga otpisao Šćepović

Zanimljivo da su Vitas i njegov vršnjak, klupski drug i takođe mladi reprezentativac Lazar Ćirković, igrali u mlađim kadetima Partizana, kada ih je otpisao tadašnji trener Slađan Šćepović?!

Ako se obistine najave, Đurđević će u špicu "parnog valjka" zameniti Marka Šćepovića, možda i Aleksandra Mitrovića, pošto obojica imaju pozive da karijere nastave u inostranstvu.


S druge strane, Uroš Vitas je kapiten Rada, koji je za seniorski tim debitovao pre tri godine. Rođen je 6. jula 1992. u Nišu, a poput svog saigrača iz špica i on je mladi reprezentativac. Ukoliko dođe u Partizan osvežio bi štopersku liniju, jer se na odlazak sprema Bugarin Ivan Ivanov, a još je neizvesno hoće li klub zadržati Tomislava Pajovića, kome sutrašnjim mečom sa Spartakom ističe pozajmica iz Šerifa.

Golgeter bez mane: Uroš Đurđević
2024 © - Vesti online