Subota 25.05.2013.
09:04
Srna

Kamion srušio most koji povezuje SAD i Kanadu

Američki zvaničnici ističu da nadležno ministarstvo nije svrstalo most preko reke Skagit u one koji imaju neki "strukturni nedostatak"

Pretpostavlja se da je preopterećeni kamion sa prikolicom, koji se kretao prema jugu, udario u most. Neposredno posle toga došlo je do rušenja dela mosta preko kojeg ide autoput.


Segment konstrukcije srušio se u reku Skagit u američkoj državi Vašington, a vozila i ljudi pali su u vodu. Na mestu gde su upala vozila reka ne teče brzo i na tom delu duboka je oko tri metra. Na sreću, niko nije poginuo, a iz reke je izvučeno troje ljudi, od kojih je dvoje hospitalizovano zbog hipotermije, javio je Rojters.

Most sa četiri saobraćajne trake nalazi se nedaleko od planine Vernon, na pola puta između Sijetla i kanadskog grada Vankuvera. Prema rečima državnog ministra za saobraćaj Lina Petersona, ovaj most je izgrađen 1955. godine i ne spada u one kod kojih je ministarstvo 2011. godine konstatovalo neki "strukturni nedostatak".


Ne zna se kako izgledaju oni mostovi koji imaju taj nedostatak, samo treba pomenuti da je Američko udruženje civilne inženjerije i pre ove nesreće saopštilo da više od 7.000 mostova u SAD nije potpuno stabilno.

2024 © - Vesti online