Subota 25.05.2013.
08:00
Mondo

Dobar drug, za dobar seks

Dobar drug je tu da sa vama deli i dobro i zlo, čak i krevet, kaže stručnjak za bračne odnose Sindi Holbruk.

"Dok čekate osobu svog života, vaš seksualni život ne mora da zamre. To ne znače da treba da 'uskačete' u krevete nepoznatih osoba. Najbolja osoba za seks nakon raskida ili razvoda, je dobar prijatelj", kaže za "HuffPost Live" Sindi Holbruk.

Svoju tezu ona objašnjava time da nakon raskida ili razvoda, ne treba spavati s bilo kim, naročito ako se plašite da budete ponovo povređeni.

"Upustite se u bezbrižnu ljubavnu aferu sa drugom ili drugaricom, sa osobom sa kojom taj odnos neće krenuti u nekom drugom smeru", kaže Sindi.

"Prijateljski" seks može zaista da bude dobar jer je neobavezujući, a istovremeno sa osobom koja vam je draga i bliska. Ta osoba vam je više od priajtelja, a manje od partnera, što je odlična status dok ne upoznate svoju pravu srodnu dušu koja će vam biti sve. Međutim, upozoravaju stručnjaci, pre nego što se upustite u takav odnos, morate biti sigurni da ste odabrali osobu koju nećete izguiti kao prijatelja kada neko od vas dvoje započne pravu ljubavnu vezu sa nekim drugim.

Ono na šta morate da obratite pažnju kako bi vaš "prijateljski seks" bio uspešan:
 

- Da među vama postoji obostrana jaka seksualna privlačnost.
- Da jedno od vas nije više emotivno zainteresovan i gaji nadu da se neće sve zaršiti samo seksom.
- Da niko od vas dvoje nije ljubomoran, kako bi sa lakoćom prihvatio pojavljivanje mogućeg pravog partnera u životu onog drugog.
- Da ste spremni da ustanovite određena pravila i da ćete ih se pridržavati (nema poklona, upoznavanja sa roditeljima, zajedničkih izlazaka...)

2024 © - Vesti online