Petak 24.05.2013.
14:42
B92

Određen pritvor funkcionerima RBV

Tužilac Miljko Radisavljević predložio je pritvor
 

U Tužilaštvuje sinoć završeno saslušanje članova Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine, Gorana Kostića i Jelene Kokelj Protić. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je predložio da im se odredi pritvor, a odluka o tome doneta je danas. Protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su nezakonito odobravali bankarske transakcije.

Podsetimo, bivši predsednik Izvršnog odbora RBV Goran Kostić i članica IO Jelena Kokelj Protić, koji se sumnjiče da su kao odgovorna lica zloupotrebili službeni položaj pri odobravanju kredita i bankarskih garancija preduzećima pod kontrolom Dušana Borovice, privedeni su u četvrtak ujutro.

- Postoje osnovi sumnje da su G.K. i J.K.P. kao odgovorna lica 'Razvojne banke Vojvodine' počinili produžena krivična dela zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica u postupku odobravanja plasmana – kredita i bankarskih garancija. Kredite i bankarske garancije obezbeđene su privrednim društvima pod kontrolom osumnjičenog D.B. 'Borovica transport' d.o.o. Ruma, 'Borovica transport- put' d.o.o Ruma, 'Panonija putevi' d.o.o Ruma, 'Sremski putevi' d.o.o. Ruma, 'Putevi' a.d. Sremska Mitrovica, 'Hidrograđevinar' a.d. Sremska Mitrovica, 'Dunav grupa agregati' d.o.o. Novi Sad, 'Vojvodinaput- Zrenjanin' a.d. Zrenjanin,'„Napredak' a.d. Apatin i 'Rumatrans' a.d. Ruma", navedeno je u saopštenju MUP.

Odobreno je ukupno 10 bankarskih garancija koje su realizovane na teret Razvojne banke Vojvodine i pet kredita koji do danas nisu vraćeni, pa je pomenutim preduzećima pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.893.248.000 dinara, preciziralo je Tužilaštvo.

2024 © - Vesti online