Petak 24.05.2013.
14:08
BETA

ŽREB ZA ROLAN GAROS: Đoković na Nadala u polufinalu

Klasik na šljaci moguć u polufinalu: Novak Đoković
 

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu Rolan Garosa protiv 57. igrača sveta, Belgijanca Davida Gofina. On je u istoj polovini žreba kao i sedmostruki šampion Rolan Garosa Španac Rafael Nadal, pa je njihov duel moguć u polufinalu turnira. Đoković bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv sunarodnika Janka
Tipsarevića.

Nadal je postavljen za trećeg nosioca pošto se drugi teniser sveta, Britanac Endi Marej, povukao sa turnira zbog povrede leđa. Španac će u prvom kolu igrati protiv Nemca Danijela Brandsa, 60. na ATP listi, dok će treći teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, na početku turnira igrati protiv tenisera iz kvalifikacija.

Federer, koji na Rolan Garosu pokušava da osvoji svoj 18. grend slem trofej u karijeri, nalazi se u istoj polovini žreba kao i peti igrač sveta Španac David Ferer i njihov duel je moguć u polufinalu. Ferer će u prvom kolu igrati protiv 61. tenisera sveta Marinka Matoševića iz Australije.

Srpski teniser Janko Tipsarević će se sastati sa domaćim igračem, 174. na ATP listi Nikolasom Mauom, dok će protivnik Viktoru Troickom biti Amerikanac Džejms Blejk, 93. teniser sveta.

Takmičenje na Rolan Garosu počinje u nedelju.

2024 © - Vesti online