Petak 24.05.2013.
10:47 >> 12:02h
P. Živković - Vesti

Detroit još jednom bolji od Čikaga, blistao Hauard

Sjajan na golu: Džimi Hauard interveniše ispred Džonatana Tjuza
 

Detroit je imao mnogo problema u regularnom delu sezonu, ali je uspeo u finišu sezone da 22. put uzastopno stigne do plasmana u plej-of. To je apsolutni rekord u američkom profesionalnom sportu. A, kad su već ušli u plej-ofa, "Red vingsi" su počeli da pokazuju veličinu kluba. U prvoj rundi eliminisali su Anahajm sa 4:3 u pobeda, a sada vode sa 3:1 protiv Čikaga, koji je jedan od favorita za osvajanje titule. U četvrtom meču u "Džo Luis Areni", Detroit je slavio sa 2:0 golovima Jakuba Kindla i Danijela Klirija. Blistao je Džimi Hauard, golman domaćeg tima, sa 28 intervencija. Naredni meč igra se u Čikagu.

Hokejaši Njujork Rendžersa produžili su polufinalnu seriju Istočne Konferencije, pošto su na svom terenu pomalo neočekivano savladali Boston Bruinse rezultatom 4:3. Gosti su vodili sa 2:0 (Horton i Krug), pa se činilo da će ekipa Milana Lučića sa 4:0 u pobeda sigurno proći u finale Istoka. Tada je usledio preokret. Prvo je Karl Hagelin smanjio rezultat, da bi Derek Stepan doneo izjednačenje na samom startu poslednje deonice. Ipak, gosti su uspeli da povedu još jednom, što nije obeshrabrilo domaćina, koji je preko Brajana Bojla stigao do 3:3 i produžetka, u kojem je tačku na prvu pobedu svog tima u polufinalnoj seriji stavio Kris Krider.


U petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, aktuelni šampion Los Anđeles Kingsi savladali su San Hoze sa 3:0 i vode u seriji sa 3:2. Golove su postigli Slovenac Anže Kopitar, Vojnov i Karter.

2024 © - Vesti online