Petak 24.05.2013.
01:15
Beta

Milanović: Bolje bih sarađivao s Tadićem

Ne sviđa mu se mnogo vlast u Srbiji: Zoran Milanović, premijer Hrvatske
 

U intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC) koji je emitovan u četvrtak, Milanović je rekao da bi mu bilo lakše da sarađuje s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali da treba razvijati odnose, koliko je to moguće, i s novim vlastima u Srbije.

Upitan kako napreduje izgradnja odnosa saradnje i poverenja s vođstvom u Srbiji, Milanović je rekao "teško, ali s dobrim namerama". "Ja sam prvi koji je otišao u Beograd. Ja sam išao u Beograd. Nije bilo obrnuto. Ne znači da oni nisu spremni da dođu u Zagreb, ali ja sam prvi otišao tamo, zato što nisam imao problema s time. Hajde da sarađujemo koliko možemo", rekao je Milanović u intervjuu za
emisiju "Hard tok" (Hard Talk).

Vole ga u okruženju: Boris Tadić

Na pitanje da li ima poteškoća u odnosima s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Milanović je odgovorio: "Imam. Ali da li mogu da biram? Bilo je lakše raditi s Tadićem, ali on više nije predsednik. To vam je tako s demokratijom".

Milanović je rekao i da bi želeo da se više izbeglih Srba vrati u Hrvatsku, i da ih hrvatska vlada zove, ali da ih ne može naterati na to. On je rekao i da će raditi na rešavanju pitanja međusobnih tužbi za genocid između Srbije i Hrvatske.

2024 © - Vesti online