Petak 24.05.2013.
00:42
Beta

"Odnosi Srbije i Crne Gore idu uzlaznom linijom"

Ivica Dačić, premijer Srbije
 

Dačić i Đukanović sastali su se sinoć u Bečićima na samitu biznis lidera regiona, kome prisustvuju zvaničnici Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Makedonije.

Premijeri dve države saglasili su se da su odnosi Crne Gore i Srbije "izuzetno dobri" i da "idu uzlaznom putanjom", saopšteno je nakon razgovora iz crnogorske vlade. Premijer Srbije je u izjavi novinarima nakon sastanka sa Đukanovićem ocenio da su odnosi dve države "relaksirani od nekih problema, prisutnih u ranijem periodu".

Milo Đukanović, premijer Crne Gore

"Možemo očekivati da će međusobni odnosi biti sve bliži i čvršći u narednom periodu", kazao je Dačić i saopštio da je njegova zvanična poseta Podgorici dogovorena za jesen.

On je kazao da je sa crnogorskim premjerom razgovarao i o mogućnosti održavanja zajedničkih sednica vlade u cilju postizanja boljeg života za građane obe države i precizirao da bi se takve sednice  priređivale jednom godišnje.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnim prilikama u regionu. U Bečićima se održava dvodnevni samit biznis lidera regiona koji razmatraju mogućnost zajedničkog nastupa prema trećim tržištima, za šta, kako je saopšteno tokom prvog dana skupa, imaju podršku političara.

2024 © - Vesti online