Četvrtak 23.05.2013.
20:53
Beta

Dačić: Nije SPS kriv za Galeniku

PArtijski kadrovi se ne mešaju u MUP: Ivica Dačić
 

"Zabluda je da partija ima neke veze s tim. Nikada nisam dozvoljavao da se partijski kadrovi mešaju u MUP. U slučaju Galenike može se reći da je neko bio blizak SPS-u, može se reći i da je neko ko pripada SPS-u, bio u Upravnom odboru Galenike, ali priča da jedna partija upravlja Galenikom je glupost", kazao je Dačić.

Specijalni sud u Beogradu odredio je 20. maja pritvor za bivšeg generalnog direktora Galenike Nenada Ognjenovića i još šestoro njegovih saradnika, osumnjičenih za zloupotrebe u Galenici.

On je kao ključni problem Galenike koji tek treba istražiti, naveo velika dugovanja države najvećoj domaćoj farmaceutskoj firmi.

"Kada se bolje pogleda i ispada da je država platila, ali ne direktno fabrici, već veledrogerijama. I imate situaciju da od tih sto miliona 60-70-80 odsto duguje država, a niko za to nije odgovarao", istakao je Dačić.

Neki strani proizvođači naplatili su svoje lekove kazao je on i zapitao se da li time neko želeo da uništi domaćeg proizvođača lekova.

"To sve treba da se utvrdi. Poslovna politika je jedno, kriminal drugo. Ali, ko god da je u pitanju partijska pripadnost me ne interesuje", naglasio je Dačić.

2024 © - Vesti online