Petak 24.05.2013.
00:14
Beta

Poslanici: Srbija se neće odreći Kosova

Srpski poslanici u poseti severu Kosova
 

Poslanik Jedinstvene Srbije Radoslav Komnenović rekao je posle sastanka u Kosovskoj Mitrovici da će upis studenata na Prištinski univerzizet sa sedištem u tom gradu na severu Kosova biti "prvi pokazatelj kako će primena sporazuma (s Prištinom) uticati na upis studenata u narednu školsku godinu".

On je rekao da razume strahove Srba sa Kosova i Metohije posle sporazuma s Prištinom i izrazio uverenje da će državni vrh učiniti ono što je neophodno za bolji život građana u pokrajini.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je ponovio da briselski sporazum predstavlja iznuđeno rešenje i da bi, ako dođe do njegove primene, srpski narod na KiM mnogo izgubio.

"Svim silama treba zadržati institucije države Srbije jer su one jedini garant opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM", rekao je Nedeljković i ocenio da "tamo gde nema institucija Srbije, nema ni Srba".

"Svesni smo da je želja Prištine da asimiluje Srbe na Kosovu i da pokušavaju da nam oduzmu državljanstvo, čime krše osnovna ljudska prava, pravo na slobodu govora, slobodu kretanja, državljanstvo", rekao je Nedeljković.

On je izrazio očekivanje da će poslanici u dražavnom parlamentu preneti sve teškoće s kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

2024 © - Vesti online