Ponedeljak 22.02.2010.
19:27
Tanjug

Brajović: Srbija kriva za kokain, a ne Crna Gora

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović
 

Neprihvatljivo je to što se poreklom počinioca ili osumnjičenih da su izvršili određena krivična dela želi sugerisati kriminalni karakter cele zajednice, rekao je Brajović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. U konkretnom slučaju, prvi osumnjičeni je državljanin Srbije, a ne Crne Gore i veći deo svojih aktivnosti proteklih godina je obavljao upravo u Srbiji gde se nalazi i najveći deo njegove imovine, naveo je Brajović.

Osuđen napad na Nebojšu Medojevića

Brajović je osudio napad na narodnog poslanika i lidera Pokreta za promene (PZP) Nebojšu Medojevića zahtevajući, kako je rekao, sankcionisanje počinioca. On očekuje i da nadležne službe procene potencijalnu ugroženost Medojevića, kako bi bile preduzete mere neophodne zaštite.

Osumnjičeni za organizovanje šverca više od dve tone kokaina je Pljevljak Darko Šarić koga potražuje srpski Interpol. Crnogorske vlasti tvrde da on nije u Crnoj Gori, dok srpske vlasti veruju da se on krije upravo u toj državi gde je boravio desetak dana pre raspisivanja poternice.

“Uprkos tim činjenicama napadi na postupanja crnogorskih organa ne prestaju, ali s druge strane, sve to ne može biti opravdanje za eventualne propuste na unutrašnjem planu“, naveo je crnogorski ministar istakavši da borba organizovanog kriminala mora biti uspešna.

“Crna Gora i njena Vlada su na svom evroatlanskom putu potpuno opredeljeni za borbu protiv svih vidova kriminala“, kazao je on i dodao da Podgorica neće tolerisati nepostupanje ili postupke suprotno tim opredeljenjima, kao i da neće dozvoliti da neko ospori tu njenu rešenost.

2024 © - Vesti online