Četvrtak 23.05.2013.
11:04
Beta

FBI ubio poznanika bostonskog bombaša


Ibrahim Todašev ubijen je u Flordi u akciji FBI
 

Agent i dvojica pripadnika policije Masačusetsa ispitivali su danas 27-ogodišnjeg borca mešovitih borilačkih veština (MMA) Ibrahima Todaševa u njegovoj kući u Orlandu, Floridi.

U saopštenju FBI navedeno je da je agent reagovao na trenutnu opasnost i pucao. Agent je odvezen u bolnicu sa ranama koje nisu opasne po život. Husen Taramiv, koji se predstavio kao prijatelj Todaševa, rekao je za lokalnu televiziju da je Todašev poznavao jednog od okrivljenih za bombaški napad - Tamerlana Carnajeva sa borbi mešovitih borilačkih veština.

Zvanična dokumenta pokazuju da je Todašev prošle godine živeo u mestu Votertaun, u okolini Bostona. FBI nije rekao šta su istražitelji želeli da zasnaju od Todaševa. Tim Biroa je poslat iz Vasingtona da ispita smrt Todaševa, što je standardna procedura u takvim slučajevima.

Tamerlan Carnajev ubijen je u razmeni vatre sa policijom nekoliko dana posle bombaškog napada na Bostonskom maratonu 15. aprila, kada su ubijene tri osobe, a više od 260 ljudi ranjeno. Njegov mlađi brat Džohar nalazi se u zatvoru i čeka na suđenje zbog optužbi za učešće u tom napadu.

Todašev je 4. aprila bio uhapšen kada se sa dvojicom muškaraca - ocem i sinom, potukao oko mesta za parkiranje. U izveštaju policije navodi se da je sin bio zbrinut u bolnici sa rasečenom usnom i nekoliko izbijenih zuba. Todašev je bio pušten iz zatvora uz kauciju od 3.500 dolara.

2024 © - Vesti online