Četvrtak 23.05.2013.
00:11
Beta, B92

Đilas: Biće izbora ove godine

Dragan Đilas: Ova zemlja je danas na ivici bankrota i sa stopom kriminala koja je veća od početka godine
 

"Danas se u Srbiji opozicija ujedinila oko predloga poreskih zakona ministra Mlađana Dinkića, kako bi sprečila pljačku koja ne bi mogla da prođe bez podrške SNS-a i SPS-a", izjavio je Đilas na završnoj konvenciji liste DS-LDP u Kosjeriću pred predstojeće lokalne izbore 26. maja u ovoj opštini.


"Ukoliko ovi predlozi izmene zakona o porezima i doprinosima prođu u Skupštini, biće krivi i Vučić i Dačić. Puna su im usta decentralizacije, a pare centralizuju i oduzimaju lokalnim samoupravama sredstva kojima se subvencioniraju boravak dece u vrtićima, prevoz i druga socijalna davanja", rekao je Đilas.


U Srbiji se teško živi i u prva četiri meseca ove godine promet je manji za 15 odsto, a samo u martu je bio manji za 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine. "Da li smo mi odgovorni i za to", zapitao je Đilas.


On je izrazio uverenje da će republički izbori biti ove godine.


"Izbora će biti, jer ova zemlja je danas na ivici bankrota i sa stopom kriminala koja je veća od početka godine", kazao je Đilas.


On je pozvao je građane Kosjerića da 26. maja glasaju za listu DS-LDP.


"Razvoj Kosjerića je zaustavljen u prethodnih osam meseci od kada je vlast prekomponovana i na čelo opštine su došli naprednjaci.Na izborima u nedelju birate da li će on biti zaustavljen na još četiri godine", rekao je Đilas.


On je naglasio da se nada izbornoj pobedi u Kosjeriću, jer, kako je rekao, u odlučujućim trenucima narod ima pameti i zna za koga da glasa.

2024 © - Vesti online