Sreda 22.05.2013.
22:13
BETA

Partizan obezbedio prvo mesto pred plej-of

Laka pobeda: Odlično raspoloženje košarkaša Partizana u Nišu
 

U ekipi Partizana najefikasniji su bili kapiten Vladimir Lučić i Bogdan Bogdanović sa 14 poena, dok je u domaćoj ekipi najbolji bio Danilo Savić, koji je takođe postigao 14 poena.

Košarkaši Konstantina odlično su se držali u prvoj četvrtini koja je završena nerešeno 11:11. Imali su košarkaši iz Niša prednost tokom cele četvrtine od dva ili tri poena, ali nisu mogli više od toga. U drugom delu utakmice je Partizan zaigrao mnogo bolje u odbrani, a poenima Lovrenja i Bertansa, crno-beli su sredinom druge četvrtine stekli prednost od šest poena.

Posle trojke Vestermana, Partizan je minut pre kraja druge četvrtine poveo sa 24:17, da bi do kraja i povećao tu prednost, pa je na odmor otišao sa 11 poena prednosti. Aktuelni šampion Srbije utakmicu je prelomio na samom početku treće
četvrtine. Serijom 11:0, crno-beli su u 25. minutu meča poveli sa 41:19.

Tu prednost košarkaši Partizana su održali do kraja treće četvrtine, pa su na poslednji odmor otišli sa prednošću od 21. poena. Crno-beli su do kraja utakmice zadržali ubedljivu prednost i upisali i jedanaestu pobedu u domaćem šampionatu.
 

2024 © - Vesti online