Sreda 22.05.2013.
18:37
Srna

Softverska kompanija zapošljava autistične osobe

Foto: ilustracija

Kompanija je saopštila da će do 2020. godina jedan odsto od njenih 65.000 radnika širom svijeta biti autistične osobe. Autizam je razvojni poremećaj koji može da izazove probleme u društvenoj interakciji i fizičkom ponašanju. Neki ljudi sa ovim poremećajem izuzetno su inteligentni i imaju izraženu sposobnost zapažanja detalja.

Direktor "SAP-a" Luisa Delgado izjavila je da ova kompanija veruje da "inovacije dolaze sa same ivice" i da će kompanija, zahvaljujući ovakvom odnosu prema osobama sa autizmom biti spremnija za izazove 21. veka, preneo je Bi-Bi-Si.

"SAP" je već zaposlio šest osoba koje boluju od autizma u svojoj kancelariji u indijskom Bangaloru, gde rade na poslu testiranja softvera. Kompanija je saopštila da je produktivnost ovog odeljenja povećana kao rezultat ove akcije i da sada planira njeno širenje na svoje kancelarije u drugim zemljama.

Odabir kandidata vrši se u saradnji sa danskom organizacijom "Specijalisterne", koja pomaže ljudima sa autizmom da se zaposle u kompanijama koje se bave informacionim tehnologijama.

2024 © - Vesti online