Sreda 22.05.2013.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Zadužili ste nas za ceo život!

Nastavlja borbu za samostalni korak: Igor Dundić sa majkom Milevom

- Želim da se od srca zahvalim i u svoje ime tom divnom čoveku koji misli na našeg Igora i redovno mu šalje pomoć. Ovim novcem biće plaćene avionske karte, vize za Rusiju i još ponešto, tako da će Igor i Mileva za koji dan moći mirne duše da otputuju za Moskvu, kako bi Igor nastavio lečenje - rekla je našim novinarima Milanka Dundić.


Gorka sudbina mladog Igora prati već skoro punu deceniju, tačnije od onog dana kada je doživeo saobraćajnu nesreću zadobivši teške povrede kičme, koje su ga prikovale za postelju. Tako je ovaj mladić svoje najlepše godine života, proveo boreći se da ponovo stane na svoje noge, a njegova samohrana majka Mileva se uhvatila u koštac sa mnogim finansijskim preprekama, kako bi mu omogućila lečenje. Dugogodišnja borba za Igorovo bolje sutra, nije ih obeshrabrila i demoralisala, ali ih je poprilično iscrpela. Uprkos svim nedaćama, nisu zapali u očajanje, već su uz pomoć mnogih ljudi dobrog srca širom sveta, pregurali teške dane i brojne udarce sudbine, hrabro nastavljajući dalje.

Uz Igora četiri godine

Pored donacija Nenada Glišića iz Kopenhagena, Dundićima je stigao i novčani prilog od 300 australijskih dolara, deo donacije koje je Igoru uputila dobrotvorka Rajka Tarlać iz Sidneja zajedno sa prijateljima.
- Veliko i od srca hvala toj dobroj gospođi i njenim prijateljima iz daleke Australije. Ime ove dobročiniteljke nije nam nepoznato, jer nas se i ona često seti. Zato ima posebno mesto u našem srcu. Isto tako želim još jednom da se zahvalim svim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su uz nas već pune četiri godine od kada se priča o našim nevoljama po prvi put našla na strani Humanitarnog mosta - poručila je Mileva Dundić.

 

 

Čeka se odgovor

Kako je novac za nastavak Igorovog lečenja u Moskvi prikupljen, Dundići čekaju odgovor ruskih lekara o datumu polaska.
- Pitanje je dana kada ćemo krenuti. Odgovor iz Rusije bi trebao da stigne koliko danas, zbog čega ga sa nestrpljenjem iščekujemo - precizirala je majka Mileva.


- Nenad Glišić je odavno za nas više od donatora. Žalim samo što nam se nije ukazala prilika da se lično upoznamo. Da mi je rođeni otac, ne znam da li bi nam toliko pomagao. Izdvojiti i darovati svaki mesec po 250 ili 300 evra za nekoga koga ne poznajete, stvarno je za svako divljenje. Ne znam ni sama kako ćemo ikada moći da mu se odužimo. Ostaćemo mu zahvalni dokle god smo živi i nikada nećemo zaboraviti šta je za nas učinio. Njegova vera u Igorovo izlečenje je, čini mi se, poput naše, a to mnogo znači - kazala je našim novinarima majka Mileva Dundić, odmah pošto su se donacije našle u njenim rukama, a potom nastavila:


- Kada nam je najteže i kada se čini da izlaza nema, prijatelji su tu da pomognu i ohrabre. Već smo pomislili da nam je put u Moskvu dalek i nedostižan, brinuli se da će sve do sad postignuto pasti u vodu, jer je Igor još u januaru trebalo da ode na nastavak terapija. Eto, zahvaljujući plemenitim sugrađanima i njihovom razumevanju, uspela sam da prikupim dovoljno novca i za ovu jedanaestu transplantaciju matičnih ćelija u Moskvi, koja košta 14.570 evra. Hvala svima od srca. Razlog za ovako visoku cenu, leži u tome što ćemo Igor i ja tamo provesti čitave tri nedelje tokom kojih će ruski specijalisti morati ponovo da izvade matične ćelije, urade brojna snimanja, kao i detaljna ispitivanja i testove. Sve se to mora ponovo uraditi kako bi se došlo do saznanja šta dalje činiti kako bi moj sin ponovo stao na svoje noge.


Svesna je ova neumorna majka da možda ni ovo neće biti poslednja transplantacija koja bi Igora podigla na noge. Zna da je put do cilja još dug i neizvestan, ali da mora dalje. Makar se borila i sa vetrenjačama. Za Igora će učiniti sve, samo da vidi osmeh na njegovom licu ili kako šeta gradom sa prijateljima, a ne patnju, tugu i bol u četiri zida njegove sobe.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online