Sreda 22.05.2013.
03:43
Beta

Oštrija kontrola fiskalnih kasa i nagradnih igara

"Naši inspektori će ići po terenu, kupovaće raznorazna dobra i videće da li se izadaju fiskalni računi. Ako se ne budu izdavali, najpre ćemo kazniti, a posle ćemo ići u privremeno zatvaranje lokala", rekao je on novinarima u pauzi sastanka sa članicama Udruženja poslovnih žena.

Ivan Simič

Simič je istakao da će, uz pojačanu kontrole fiskalnih kasa, koja je već počela, poreski inspektori obilaziti pijace i "buvljake".

"Moramo reagovati jer se siva ekonomija praviše raširila. Pojavićemo se svuda gde bude moguće, sivu ekonomiji moramo da zaustavimo", rekao je on i istakao da je o tome razgovarao s ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

"Kada bi svi ljudi uzimali račune, ne bi bilo sive ekonomije", rekao je direktor Poreske uprave Srbije i naveo da, po nekim procenama, siva ekonomija odnosi 30 do 35 odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Simič je rekao da će Poreska uprava, da bi podstakla građane da uzimaju fiskalne račune, ponovo organizovati nagradnu igru za građane da ih sakupljaju i šalju.

Simić je rekao da je planirano da nagradna igra počne 1. juna ili koji dan kasnije i da ima dva izvlačenja - septembra i decembra, a glavna nagrada u svakom izvlačenju biće automobil.

2024 © - Vesti online