Sreda 22.05.2013.
14:31
B. ĐOKIĆ

Bojovića stigla osveta iz groba

Brat likvidiran umesto njega: Luka Bojović pred sudom u Španiji
 

Podsetimo, Nikola je ubijen 29. aprila u Beogradu, a policiji sumnja da je to osveta za likvidaciju crnogorskog biznismena Branislava Šaranovića (66), nezvanično saznaju "Vesti".


"Gotovo je sigurno da Nikola nije ubijen zbog kriminalnih poslova. Prikupljajući dokaze i informacije od doušnika iz podzemlja, saznali smo da je reč o osveti za ubistvo Šaranovića, za koje se sumnjiči Luka Bojović. Pošto je on u zatvoru u Španiji, osvetnici su odlučili da mu ubiju brata koji se slobodno šetao Beogradom", kažu u policiji.
 

Šaranović je hladnokrvno likvidiran 8. oktobra 2009. godine u Beogradu, kada su dvojica egzekutora sa motocikla u njega ispalila 20 metaka. On se godinama pominjao kao osoba bliska kriminalnim strukturama, bio je suvlasnik kazina Partizan, a njegovo ime je povezivano i sa grupom Amerika, nekada najjačim klanom u Srbiji i Crnoj Gori.


Kako "Vesti" saznaju u crnogorskoj policiji, oni su od kolega iz Srbije već dobili imena dvojice osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića.


"To su Barani M. K. i I. R. Od srpske policije dobili smo zamolnicu da proverimo njihov alibi u vreme kada je Nikola ubijen i pružimo podatke o njima. Pre nekoliko dana iz Beograda je stigla i depeša u Podgoricu, jer su srpske kolege saznale da je šest osoba bliskih Luki Bojoviću iz Bosne i Hercegovine sa lažnim pasošima ušlo u Crnu Goru. Pretpostavlja se da su oni poslati da otkriju ko je ubio mlađeg Bojovića i osvete ga. Praćeni su, ali su ubrzo otišli iz Crne Gore", kažu u crnogorskoj policiji.


Prema pisanju medija, Šaranovića su ubili Bojovićevi ljudi, jer je istraživao kako je nestao Slobodan Radonjić (30), sin njegovog prijatelja i kuma Danila Radonjića (62). Kako se navodi, otkrio je da iza svega stoje Bojovićevi ljudi, pa je likvidiran.
Radonjićev otac nastavio je da istražuje ko mu je oteo sina i ko je ubio Šaranovića. Zato je likvidiran septembra 2011. godine u Zemunu.

2024 © - Vesti online