Utorak 21.05.2013.
17:56
Beta

HDZ plaćao Tompsona da ne peva

Marko Perković Tompson - plaćen da ne peva i ne odvlači glasače
 

Svedok koji se nedavno sam prijavio tužilaštvu tvrdeći da je sastavio sporni ugovor, ispričao je danas pred sudom u Zagrebu da je ugovor napravio pošto je to od njega tražio fratar Slaven Milanović Litra koga je poznavao od ranije.

Iako mu je to bilo smešno, ugovor je sastavio, a kasnije je čuo od fratra da je Tompsonu novac isplatio tadašnji blagajnik HDZ-a i šef carine Mladen Barišić takođe optužen u slučaju "Fimi-medija".

Sanaderova odbrana prigovorila je na istinitost svedokovog iskaza, ocenivši da je apsurdno i neuverljivo da se od osobe koja nije pravnik, traži da sastavi tako delikatan ugovor. Tužilaštvo tvrdi da su pevači plaćani novcem izvučenim u najvećoj korupcionaškoj aferi u hrvatskoj politici.

Sanader i HDZ, kao prva politička stranka koja se tereti za korupciju, optuženi su da su zajedno s još devet fizičkih i pravnih osoba iz državnih firmi i insitutucija od 2003. do 2009. izvukli oko 10 miliona evra preko marketinške agencije Fimi-medija po kojoj je afera dobila ime. Prema tvrdnjama tužilaštva, deo je završio u "crnom fondu" HDZ, a deo kod Sanadera.

U svom iskazu istražiteljima, optuženi Mladen Barišić je rekao i da su iz crnog fonda HDZ plaćani nastupi u predizbornoj kampanji više pevača, ali i da je Tompsonu isplatio 515.000 evra da u predizbornoj kampanji ne nastupa ni za jednu stranku desnice kako HDZ ne bi uzeli glasove.

Tompson je ranije pred sudom odbacio te tvrdnje, a pevači Mišo Kovač i Nina Badrić tvrdnje da su plaćani na crno.

2024 © - Vesti online