Utorak 21.05.2013.
14:55 >> 14:57h
RTS

Srbi oslobođeni iz Libije

Državljani Srbije su bili u zatočeništvu od avgusta 2011. godine.

Oslobođeni srpski radnici
 

Oslobođene radnike Zorana Nikolića i Nedeljka Milanovića iz Lazarevca, Milorada Đunića iz Loznice, Milića Martinovića iz Aranđelovca i Vojislava Nićiforovića iz Beograda u sedištu Bezbednosno-informativne agencije dočekali su prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, porodice i prijatelji. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je operacija oslobođanja bila teška.

Jedan od državljana Srbije se zahvalio rukovodstvu, predsedniku Srbije i potpredsedniku Vlade, kao i svim službama koje su pomagale u njihovom oslobađanju.

"Posle svega libijski sud je doneo ispravnu odluku, posle godinu dana opsežne istrage i uz pomoć naših bezbednosnih struktura. I u teškim vremenima koja su zadesila Libiju, zahvaljujem na pažnji koju su nam pružili tamo", rekao je po dolasku na beogradski aerodrom, jedan od oslobođenih državljana Srbije.

Libijsku pobunjenici zarobili su, u avgustu 2011. godine, grupu srpskih državljana optužujući ih da su bili plaćenici Gadafijeve vojske, što su oni dematovali.

Ruski list "Komsomolska pravda" opširno u današnjem izdanju prenosi da su dva specijalna dopisnika tih novina na aerodromu u Tripoliju pronašli petoricu Srba, koje su zatvorili libijski pobunjenici pod optužbom da su plaćenici - snajperisti.

2024 © - Vesti online