Ponedeljak 20.05.2013.
01:52
Beta

SPS: O izborima ako budu tražili partneri

SPS: Prevremeni izbori - u dogovoru sa koalicionim partnerima
 

"Ako to bude potencirano unutar vadajuće koalicije, naravno da će se razgovori voditi u organima SPS - Predsedništvu i Glavnom odboru", kazao je Milićević agenciji Beta povodom ocene predsednika Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića da su potrebni prevremeni izbori u Beogradu i Vojvodini.


Milićević je naveo da je za tu ozbiljnu i veliku temu potrebna unutarstranačka analiza.


"Potrebna je detaljna analiza i razgovor na stranačkim organima SPS, u kojima bi učestvovali i predsednici pokrajinskog i gradskog odbora SPS-a. Tek posle toga se zauzima stav", kazao je Milićević.


Predsednik URS Mlađan Dinkić je na izbornoj skupštini te stranke u nedelju rekao da su neophodni vanredni izbori u Beogradu i Vojvodini, gde je na vlasti Demokratska stranka.


On je kazao da Vojvodina ima "velikih problema" zbog pogrešne politike vlade Bojana Pajtića, a da Beograd zaostaje, "ma koliko se gradonačelnik Beograda Dragan Đilas hvalio dostignućima".


Srpska napredna stranka (SNS) je podsetila da mesecima ukazuje na potrebu promene vlasti i u Beogradu i Vojvodini, i ocenila kao dobro što to uviđaju i druge političke stranke.


Povodom Dinkićevog poziva na prevremene izbore u Beogradu i Vojvodini, poslanik SNS Zoran Babić je agenciji Beta kazao da je SNS mesecima unazad ukazivao na "alarmantno stanje" u gradskoj upravi Beograda i javnim preduzećima čiji je osnivač Beograd, kao i na "kriminalne radnje" pokrajinske vlade koju predvodi Bojan Pajtić iz DS-a.


SNS, SPS i URS su u vladajućoj koaliciji na državnom nivou.

2024 © - Vesti online