Nedelja 19.05.2013.
14:47
BETA

Novi Pazar zapretio istupanjem iz Super lige

Navijači Novog Pazara
 

U današnjem saopštenju na klupskom sajtu navodi se da je Novi Pazar "u cilju regularnosti takmičenja" zatražio da predstavnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pregledaju snimke utakmica 28. kola Sloboda - Radnilčki Kragujevac (0:2) i Donji Srem - BSK (0:1) i "kazne vinovnike nameštanja".

"Nas nema ko da zaštiti, ne samo da nam ne pomažu, već se utrkuju da nam odmognu. Zbog toga stalno postavljamo pitanje svrhe takmičenja. Tokom celog prvenstva bili smo pod lupom Disciplinske komisije i žrtve selektivnog odnosa FSS", rekao je portparol Novog Pazara Redžep Korać.

"Kažnjavani smo zbog tuče navijača 500 metara od stadiona sa dve utakmice bez publike dok su upadi na teren i tuče navijača na drugim stadionima bili sankcionisani simboličnim novčanim kaznama", dodao je on.

Upravni odbor kluba najavio je hitnu sednicu na kojoj će razmotriti predlog Sekretarijata o istupanju Novog Pazara iz daljeg takmičenja.

"Želimo da sačuvamo naše prave navijače i naš grad tako što nećemo učestvovati u cirkusu u kojem se znaju uloge i u kojem je Novom Pazaru pripala uloga žrtvenog jagnjeta. Sekretarijat je zbog toga dao predlog Upravnom odboru o istupanju kako bi smo aktere afere nameštanja rezultata poštedeli dalje blamaže pred fudbalskom
javnošću", rekao je Korać.

Do kraja takmičenja u Super ligi ostalo je da se odigraju još dva kola. Posle pobede Radničkog u Užicu i BSK-a u Novom Sadu, Novi Pazar je na pretposlednjem, 15. mestu na tabeli sa 27 bodova, koliko ima i ekipa iz Kragujevca na 14. mestu. Iz lige će ispasti dve ekipe.

2024 © - Vesti online