Nedelja 19.05.2013.
13:19
Vesti

Tumbakovićeva prva pobeda u Kini

Krenuo sa mrtve tačke: Ljubiša Tumbaković
 

Vuhan Zal je u utakmici 10. kola Superlige Kine pobedio Hangžu Grintaun sa 1:0, a jedini gol postigao je Li u 49. minutu. Posle deset odigranih mečeva Vuhan je i dalje u lošoj situaciji jer ima skor od samo jedne pobede, dva remija i čak sedam poraza. Nalazi se na 14. mestu, ima pet bodova i iza njega su samo Čangčun Jatai sa četiri i Tijanđin sa dva poena.


Tim Radomira Antića, Šandong Luneng, zadržao je čelnu poziciju na tabeli posle nove pobede, protiv Šangaja rezultatom 1:0. To je timu bivšeg selektora Srbije bila osma pobeda u sezoni i 25. bod. Lider je Gvangdžo Marčela Lipija koji ima bolju gol razliku i utakmicu manje od Šandonga.


Aleksandar Stanojević, i njegov Peking Guan ostali su bez "celog plena" u bukvalno poslednjim momentima utakmice protiv Tijanđin Tede. Meč na stadionu "Vorkers" završen je bez pobednika, rezultatom 2:2, a gosti su izjednačili u 91. minutu preko Kolumbijca Karmela Valensije. Oba gola za domaći tim postigao je bivši golgeter Sevilje Fredi Kanute, drugi iz penala. Peking je trenutno na petom mestu.


Do boda je u ovoj rundi stigao i Dragomir Okuka. Vicešampion Kine je odigrao 2:2 sa Šangaj Šenhuom koju sa klupe vodi nekadašnji selektor Argentine Serhio Batista. Za Okukin sastav u prvoj postavi igrao je Aleksandar Jetić. Đijangsu se nalazi na desetoj poziciji posle ovog kola.

2024 © - Vesti online