Nedelja 19.05.2013.
11:48
Klix.ba

Brza hrana u Gazu stiže kroz tunele iz Egipta

Tajni put KFC-a ka Gazi
 

Hrana i nije baš "brza" s obzirom da je dostavljačima potrebno nekoliko sati da stignu na adresu. Dostavom se bavi palestinska kompanija, a kupci plaćaju duplu cenu od one u restoranu kao bi se pokrili troškovi transporta.

"Poslednja prilika za narudžbinu koja stiže u četvrtak u 18 sati je sreda uveče", piše na Fejsbuk stranici kompanija Jamama.

Kada primi narudžbine od stanovnika Gaze, kompanija naručuje jela u KFC restoranu u egipatskom gradu El-Ariš, koji je udaljen 40 km. Kompanija primi do 30 porudžbinu za jednu dostavu. Hrana iz Egipta u Gazu stiže podzemnim tunelima, a na adrese se dostavlja motorima. Ceo proces traje oko četiri sata.

Dostava brze hrane je novi način zarade od krijumčarenja u Gazu, koja je pod izraelskom blokadom od 2007. godine. Stroge zabrane ulaska stanovnika Gaze u Egipat dovele su do šverca svega i svačega, pa čak i brze hrane.

U kompaniji Jamama tvrde da imaju mnogo posla, a za jednu dostavu primi se i do 30 porudžbina. Međutim, hrana je poprilično skupa, pa za 20 komada pržene piletine treba izdvojiti čak 27 evra.

2024 © - Vesti online