Subota 18.05.2013.
17:32
Beta

DS ponovo želi hitnu sednicu parlamenta o ekonomiji

Foto: Ilustracija

DS je ocenila da Vlada Srbije pokušava da sopstvenu nesposobnost prikrije najavama izmena poreskih zakona čime će, kako ističu u DS-u, lokalni budžeti biti praktično uništeni.

"DS podseća premijera Dačića da je njegova Vlada još u oktobru prošle godine zamrzla plate i penzije, koje su zbog visoke stope inflacije danas realno niže za sedam odsto nego pre godinu dana", navodi se u saopštenju te stranke.

Dodaje se da DS ponovo zahteva tu sednicu parlamenta, jer je potpuno ogoljena činjenica da ova Vlada nema ekonomski plan i da nije sposobna da rešava svakodnevne probleme sa kojima se građani suočavaju.

"Budžetski deficit u aprilu iznosi 26 milijardi dinara, od početka godine taj iznos je 76 milijardi što predstavlja čak 62 odsto od ukupnog planiranog deficita na godišnjem nivou. DS ističe da Vlada Srbije pokušava da sopstvenu nesposobnost prikrije najavama izmena poreskih zakona čime će lokalni budžeti biti praktično uništeni", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su opštine i gradovi u Srbiji, kao i AP Vojvodini, u prva četiri meseca ove godine ostvarili suficit od 11 milijardi dinara.

"Lokalne samouprave i Vojvodina uštedele su 11 milijardi dinara dok je republički budžet u gubitku od 76 milijardi dinara", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online