Subota 18.05.2013.
13:12
RTS, Beta

Tri rakete od Pjongjanga

S. Koreja lansirala tri rakete kratkog dometa, koje su pale u Japansko more (Ilustracija)
 

Južna Koreja intenzivno nadgleda Severnu Koreju i drži visok nivo spremnosti za suočavanje sa bilo kakvim rizičnim razvojem događaja, rekao je portparol južnokorejskog ministarstva.

Severna Koreja, inače, ima običaj da lansira rakete kratkog dometa zbog proba ili u okviru vojnih manevara.

Južno Koreja i SAD ove nedelje održale su zajedničke mornaričke vežbe koje je Severna Koreja okarakterisala kao "ničim izazvanu" provokaciju i probu rata.

"Sankcije usporile nuklearni program Severne Koreje"

Severna Koreja i dalje pokušava da uvozi i izvozi elemente vezane za nuklearno oružje i balističke rakete ali finansijske i trgovinske sankcije usporavaju razvoj njenog nuklearnog programa, saopštili su stručnjaci Ujedinjenih nacija u novom

S. Koreja: SAD ozbiljno vojno provocira brodovima

izveštaju. Stručnjaci navode da sankcije nisu zaustavile severnokorejske nuklearne programe ali su ih "najverovatnije znantno usporile". Finansijske sankcije i zabrana trgovanja oružjem dosta je smanjilo dotok sredstava koja bi bila usmerena u zabranjene aktrivnosti, navodi se u izveštaju i predlaže da se uvedu sankcije za još četiri severnokorejske kompanije i 11 pojedinaca.

Panel stručnjaka naveo je da je Severna Koreja nastavila da se suprotstavlja međunarodnoj zajednici u nizu akcija koje izazivaju zabrinutost.

2024 © - Vesti online