Subota 18.05.2013.
08:40 >> 10:58h
RTS

Afera Galenika: Uhapšeno osmoro

Vučić i Veljović: Akcija policije se nastavlja; neće biti zaštićenih
 

Milorad Veljović je na konferenciji za novinare naveo da su, pored osam uhapšenih među kojima je i bivši direktor Nenad Ognjenović, krivičnom prijavom obuhvaćeni i bivši generalni direktor Velefarm holding kompanije Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić, pod čijem kontrolom su poslovala preduzeća u okviru Habit grupe.

Pored Ognjenovića uhapšeni su bivši pomoćnik generalnog direktora Galenike Goran Orlić, suvlasnik i direktor livnice "Jeremić" Miodrag Jeremić, preduzetnik iz Podunavaca Dragan Pavlović, vlasnik preduzeća "Unihemkom" Željko Jovanović, direktorka privrednog društva "Farmanari" Ljubica Trica, direktor privrednog društva "Trgošped trans" Milan Vladović i sudski veštak Željko Virmančević.

Kako je kazao, finansijske transakcije odvijale su se preko Agrobanke.

Veljović je naveo da je sedam miliona evra zloupotrebljeno u nabavci sirovine za izradu lekova, dva miliona evra za nabavku skulptura iz livnice "Jeremić" i više od dva miliona evra prodajem gotovih lekova bez odluke organa upravljanja.

Veljović je kazao da će istraga biti nastavljena i da neće biti pošteđenih.

On je dodao da su zloupotrebama u Galenici ugroženi i građani koji nisu mogli da nabave lekove iz proizvodnog programa Galenike.

"Tragičomičan" momenat

Aleksandar Vučić je pomenuo i kao "tragikomičmno" i to da se Galenika bavila i kupovinom slulptura i to po 20 puta višim cenama.

"Otiđite, videćete ogroman broj livenih skulptura kao da je to delatnost Galenike, a ne lekovi", kazao je Vučić.

2024 © - Vesti online