Petak 17.05.2013.
17:20
Beta

DS: Vlada ne brine o zdravlju građana

Jerkov i Milisavljević su na konferenciji za novinare ocenili da država nema pravo da kaže da su joj građani bitni, jer je pokazala nerbigu prema njima u brojnim slučajevima - od afere aflatoksin, do poslednje, epidemije klostridije u užičkoj bolnici.

Dejan Milisavljević i Aleksandra Jerkov

Član Predsednistva DS Dušan Milisavljević zatrazio je na konferenciji za novinare odgovornost Vlade zbog nesposobne politike u nabavci lekova i što ne rešava problem sa listama čekanja koje su veštačke kako bi pojedinci - privatni lekari mogli bolje da zarađuju.

Milisavljević, koji je i predsednik skupstinskog Odbora za zdravlje i porodicu, ocenio je da su te liste potencijalni izvori korpucije. Milisavljević je zatražio je da se ustanovi gde je završio novac koji je Evropska unija od 2000. godine investirala u srpsko zdravstvo. Upitan zašto DS nije rešavala probleme u zdravstvu dok je bila
stožer vladajuće koalicije, Milisavljević je rekao da ljudi iz DS nisu nikada bili nadležni u Ministarstvu zdravlja.

Prema njegovim rečima, u poslednjih godinu dana napravljen je haos a primena dugo najavljivanog Zakon o javnim nabavkama od 1. januara 2013. godine je odložena zbog nesposobnih kadrova i rukovodstva u Republičkom fondu, Institutu za javno zdravlje i u Ministarstvo zdravlja.

Porparolka DS Aleksandra Jerkov navela je da Ministarstvo zdravlja koje ne reaguje na upozorenja na opasnost od epidemije, koja je odnela živote u užičkoj bolinici i Vlada koja umesto da pronađe resenje za nestašicu lekova nemaju pravo da pričaju da su joj građani važni.

Prema nejnim rečima, nadležni nemaju pravo da kažu da joj je zdravlja gradana bitno ni kada imaju 10 miliona evra za izgradnju gondole na Kopaoniku, a dopuštaju da roditelji putem medija traže pare za lečenje bolesne dece.

2024 © - Vesti online