Petak 17.05.2013.
15:17
BETA

Sa Pinto: Trenutak za ulazak u istoriju

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto
 

"Ovo će biti posebna utakmica, ali ne samo zato što je večiti derbi i što se rešava poredak na tabeli, već zbog toga što je moj tim sam stvorio tu situaciju zbog osam vezanih pobeda. Verovali su sve vreme, veruju i sada. Radili su žestoko i doveli do toga da ovaj meč bude i više od derbija", rekao je Sa Pinto.

Partizan je prvi na tabeli sa dva boda više od Zvezde, a do kraja takmičenja ostala su još tri kola. Portugalski trener je istakao da očekuje da će rival ići na pobedu i da zato njegovi igrači treba da budu na fokusirani od prvog do poslednjeg minuta. 

"Oni će probati da pobede, očekujem intenzivnu i tvrdu utakmicu. Važno je da moji igrači pokažu inteligenciju, karakter i strast kako bi došli do pobede. Onaj ko bude igrao brže i jednostavnije, imaće više uspeha. Jedna greška može da odluči utakmicu, obično je tako i zato moramo biti fokusirani svih 90 minuta", rekao je Sa
Pinto.

Portugalski trener je bio miran tokom konferencije za novinare, koja se nije mnogo razlikovala od redovnih, uprkos važnosti meča. Sa Pinto je pohvalio igrače oba tima, ali je istakao da je ovo fudbal, a ne rat.

"Oni imaju mnogo dobrih individualaca, mnogo rešenja, ali ja u ekipi imam profesionalce i oni znaju da ovo nije rat u kome se gube glave, već je ovo fudbal i momenat da uđu u istoriju", rekao je Sa Pinto. 

Trener Zvezde je dodao da će mu svi igrači biti na raspolaganju i pozvao je navijače da sve vreme samo navijaju za svoj tim i tako pomognu igračima da budu koncentrisani.Takođe, poželeo je sreću i sudijama i rekao je da želi da ih pohvali posle utakmice.

Na pitanje novinara da li će mu predstojeći derbi biti jedna od najvećih utakmica u karijeri, odgovorio je potvrdno.

"Ovo će mi sigurno biti jedna od najvećih u karijeri, ali igrao sam u svojoj kratkoj trenerskoj mnogo utakmica u Portugalu, protiv Benfike, ali i protiv Mančester sitija u polufinalu Lige Evrope. Ali, ja u svaku utakmicu ulazim sa 100 odsto mogućnosti, nikad 80 ili 90. Svaka utakmica mi je veoma važna", rekao je Sa Pinto.

2024 © - Vesti online