Petak 17.05.2013.
14:28
BETA

"Večiti" protiv govora mržnje na Internetu

Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda) i Aleksandar Lazevski (Partizan)
 

Fudbaleri će tako pružiti podršku aktivnostima Nacionalnog komiteta za sprovođenje kampanje protiv govora mržnje na Internetu i poslati jasnu poruku da mržnji i nasilju nije mesto ni u virtuelnom, ni u realnom svetu, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

"U 21. veku mržnja na Internetu je koren mržnje, diskriminacije i nasilja u realnom životu i problem svih naroda Evrope. Iz tog razloga Savet Evrope definisao je kampanju protiv mržnje u svim oblicima kao prioritet za naredni period i pozvao države članice da je sprovode na nacionalnom nivou", navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva omladine i sporta proglasila 2013. godinu godinom tolerancije i fer-pleja u sportu sa željom da sportisti promovišu i prenose te poruke ali i pomognu u sprečavanju nasilja na sportskim terenima.

"Najsnažniju poruku navijačima, ali i omladini širom Srbije, mogu poslati upravo sportisti, a ne treneri, uprave klubova ili menadžeri. Širenje govora mržnje mora se sprečiti. Jedan od najboljih načina da se to učini je edukacija najmlađih i njihovih roditelja, kao i jaka kampanja na nacionalnom nivou", piše u saopštenju.

"Fudbaleri će na predstojećem derbiju iskoristiti svoj uticaj na javnost i poslati poruku da se umesto jezika mržnje govori jezikom prijateljstva i tolerancije", dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online