Petak 17.05.2013.
12:57
Vesti online

Mažić sudi 144. večiti derbi

Autoritet i u Evropi: Milorad Mažić
 

Očekivana, a sada i zvanična odluka koja će obradovati sve ljubitelje fudbala – subotnji okršaj Partizana i Crvene zvezde u 144. večitom derbiju sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.


Sudiji koji je ove sezone delio pravdu i u polufinalnom susretu Lige Evrope između Fenerbahčea i Benfike pomagaće Igor Radojčić i Milovan Ristić. Četvrti sudija biće Vlado Glođović, a delegat Nenad Nikolić.


Podsetimo, Mažić je ove sezone zablistao na evropskoj sceni što nije prošlo nezapaženo u UEFA, pa su mu poverene i utakmice Pari Sen Žermena i Valensije, Borusije Dortmund i Mančester Sitija, Mančester junajteda I Brage, Barselone i moskovskog Sparta (sve u Ligi šampiona), te susreti reprezentacija Turske i Mađarske, Bugarske i Ukrajine, Estonije i Rumunije, kao i Ukrajine i Češke.


Obzirom da je bio gotovo bezgrešan sigurno je da su se ovakvoj odluci Sudijske komisije obradovali i svi navijači beogradskih večitih rivala. Uostalom, Mažić je bio odličan i u prvom sudaru Zvezde i Partizana u ovoj sezoni kada se i po ponašanju igrača jasno videlo da Srbija posle dugo vremena ima arbitra sa autoritetom.

2024 © - Vesti online