Petak 17.05.2013.
13:11
Đ. B. - M. T. - Vesti

U Niš stiže 2.000 igrača

Borba za prestižne pehare "Vesti" kreću sutra u Nišu
 

Za prestižne pehare "Vesti" - tradicionalnog, glavnog medijskog pokrovitelja Folklorijade, ove godine će se takmičiti 44 kluba, odnosno oko 2.000 igrača.
Ovodišnja Smotra će svim učesnicima ostati u posebnom sećanju i zato što je ovaj događaj uvršten u zvanični program obeležavanja jedinstvenog i velikog jubileja - 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Gosti

U revijalnom delu programa nastupiće višestruki pobednici Brdo kod Kranja iz Slovenije, Oro niškog Studentskog centra, srpski nacionalni ansambl Kolo, kao i KUD Venac iz Gračanice, sa Kosova i Metohije.

- Učinićemo sve da budemo dobri domaćini i da ova smotra svima koji narednih nekoliko dana budu u našem gradu, ostane zauvek u pamćenju. Potrudićemo se da se svaki drag gost iz rasejanja oseća kao kod kuće - kaže Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.


Prema njegovim rečima, dijaspori će biti ponuđen i niz raznovrsnih kulturnih sadržaja, pa će tako svi kulturno-istorijski sadržaji biti otvoreni i tokom noći.

Velika žurka

Učesnike Smotre, sutra uveče, u dvorištu Kulturnog centra Niša, poznatijem kao Banovina, očekuje velika žurka na kojoj bi, prema najavi, trebalo da nastupe Goca Tržan, pevači iz Zvezdi Granda Mira Aleksić i Joca Stefanović, kao i bend Očajne domaćice.

Kako "Vesti" saznaju, svečanom otvaranju, koje je zakazano za sutra, u 13 časova, za sada je jedino sigurno da će prisustvovati njegova svetost, patrijarh srpski Irinej.


Pozivi su uredno poslati predsedniku Srbije, Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću

i potpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću.

Organizatori još nisu dobili potvrdu hoće li se neko od njih i odazvati ili će ova manifestacija i treću godinu zaredom proći bez ikakvog interesovanja i pažnje srpskog establišmenta.

2024 © - Vesti online