Četvrtak 16.05.2013.
14:04
Vesti, Beta

Baloteli: Glupo je da više trpim uvrede!

ČESTA META RASISTA U ITALIJI: Mario Baloteli i Mbaje Niang (desno)
 

Fudbaler Milana Mario Baloteli poručio je da će napustiti teren ako ga navijači ponovo budu vređali na rasnoj osnovi.


Baloteli je jedan od trojice igrača Milana koje su navijači Rome tokom nedeljne utakmice vređali na rasnoj osnovi. Utakmica je zbog toga prekinuta na dva minuta.
- Ako se ponovo dogodi napustiću teren, jer je to veoma glupo. Želeo sam da odem, ali onda bi oni (navijači) mislili da to želim jer je utakmica teška - rekao je Balotetli, preneli su italijanski mediji.


Italijanska liga kaznila je zbog tog incidenta Romu sa 50.000 evra. Rimski klub osudio je ponašanje svojih navijača i obećao da će se ozbiljno suočiti sa problemom rasizma na stadionu.

Blater ljut na Italijane

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater kritikovao je Italijansku ligu jer nije obavila istragu već novčano kaznila klub, što je, kako je rekao, neprihvatljivo.

Baloteli je u januaru prešao u Milan iz Mančester Sitija i za italijanski tim odigrao je 12 utakmica i postigao 11 golova.
"Oduvek sam govorio da ću se, kada se to dogodi, praviti da se ništa nije dogodilo i da me ne zanima, ali sada sam promenio mišljenje", rekao je Baloteli.
Navijači u Italiji su ove sezone u više navrata na rasnoj osnovi vređali fudbalere Milana.


U januaru tokom prijateljske utakmice Milana i nižerazredne Pro-Patrije navijači su vređali Kevina Prinsa Boatenga zbog čega je on napustio teren, a utakmica je prekinuta.
U februaru ke Inter kažnjen sa 50.000 evra jer su njegovi navijači tokom gradskog derbija vređali Balotelija.


Juventus je u aprilu kažnjen sa 30.000 evra jer su navijači crno-belih na rasnoj osnovi vređali igrače Milana.
 

2024 © - Vesti online